LFS 6.5 6.9. Glibc-2.10.1 test error

Baho Utot baho-utot at columbus.rr.com
Wed Feb 17 12:41:43 PST 2010


William Immendorf wrote:
> On Wed, Feb 17, 2010 at 9:16 AM, Baho Utot <baho-utot at columbus.rr.com> wrote:
>   
>> The system is a AMD phenom II 820 X4 Quad core with 8 GB ram
>>     
> This seems to be a common Phenom II problem, as Trac user ringlis got
> the same error, albeit with LFS 6.6-rc1 and Glibc-2.11.1. Of cource,
> it could be heavy system load or for other reasons, but other than
> that, I can't confirm this, as I don't have a Phenom II, but I would
> love a Phenom II 3.4GHZ, but when I do get one, I'll try it out.
>
>   

I don't understand how a quad core would be "under heavy system load", I 
suppose it is possible, I just haven't seen it.
I haven't seen mine with all 4 cores maxed out.  Even when I do a make 
-j4 it still is at about 20%-30% idle ( using top 1)  on all 4 cores.

When using cpu scaling and I have is set to run the core at 800 MHz I 
still have plenty of power as it never hits full rated speed, except on 
a build and then is goes full speed and back to idle (800 MHz) very fast.

Typical on the system with i686 system: KDE 3.5.10 with thunderbird, 
konqueror ( 6 windows ) and knode running is:

top - 15:31:19 up 9 min,  8 users,  load average: 0.08, 0.12, 0.10
Tasks: 129 total,   1 running, 128 sleeping,   0 stopped,   0 zombie
Cpu0  :  0.0%us,  0.0%sy,  0.0%ni,100.0%id,  0.0%wa,  0.0%hi,  0.0%si,  
0.0%st
Cpu1  :  0.3%us,  0.0%sy,  0.0%ni, 99.7%id,  0.0%wa,  0.0%hi,  0.0%si,  
0.0%st
Cpu2  :  0.0%us,  0.0%sy,  0.0%ni,100.0%id,  0.0%wa,  0.0%hi,  0.0%si,  
0.0%st
Cpu3  :  2.0%us,  0.0%sy,  0.0%ni, 97.7%id,  0.0%wa,  0.3%hi,  0.0%si,  
0.0%st
Mem:   3372656k total,   506432k used,  2866224k free,     1672k buffers
Swap:  1517752k total,        0k used,  1517752k free,   251308k cached

Running Slamd64 (multi-lib) is about the same except it's using all 8 GB 
ram.




More information about the lfs-support mailing list