[lfs-dev] Odd grub error in -rc2

Bruce Dubbs bruce.dubbs at gmail.com
Mon Feb 22 19:52:29 PST 2016


Ken Moffat wrote:
> Finally booted my first build of rc2.  I have gpt partitions, with a
> separate boot partition where I loaded grub - from a 20160202 build
> after I had got an SSD installed.  With that build and rc1, grub has
> seemed fine, so I copied an rc1 entry for rc2, changed the kernel to
> 4.4.2 and changed the partition number for the root fs.
>
> But when I booted rc2 I got a grub error message about a missing
> module - didn't have a pen, but it was something like gpt2_part.
> After that, I had to press enter to continue booting.  I'm now in,
> and everything seems fine - but obviously I would like to get rid
> of that error so that all I have to do is select the right kernel.
> For the moment, I'll continue until I have a graphical browser
> before I look at google.

You don't say the contents of grub.cfg.  Mine is:


set default=2
set timeout=5

insmod part_gpt
insmod ext2

set root='hd0,gpt1'

menuentry 'Linux Mint 17.2 Xfce 64-bit' {
    insmod gzio
    linux /vmlinuz-3.16.0-38-generic 
root=UUID=3b35b7db-f76b-4a32-baa7-814538d95ee1 ro
    initrd   /initrd.img-3.16.0-38-generic
}

menuentry 'LFS SVN-20160104' {
    linux   /vmlinuz-4.3.3-SVN-20160104 root=/dev/sda4 ro raid=noautodetect
}

menuentry 'LFS SVN-20160111 kernel 4.4' {
    linux   /vmlinuz-4.4-SVN-20160112 root=/dev/sda4 ro raid=noautodetect
}

menuentry "GNU/Linux, vmlinuz-4.4.2-lfs-7.9-rc2 (/dev/sda3)" {
         linux /vmlinuz-4.4.2-lfs-7.9-rc2 root=/dev/sda3 ro
}

   -- Bruce



More information about the lfs-dev mailing list