Changing chroot environment in LFS 6.2 gives error

avik sengupta avik13 at gmail.com
Tue Jan 30 20:49:00 PST 2007


Hi,
    I am facing a problem regarding LFS 6.2. After installing all packages
successfully when I came to " Entering the Chroot Environment " & give
    chroot "$LFS" /tools/bin/env -i \
    HOME=/root TERM="$TERM" PS1='\u:\w\$ ' \
    PATH=/bin:/usr/bin:/sbin:/usr/sbin:/tools/bin \
    /tools/bin/bash --login +h
                                              this command it produced an
error

    chroot: cannot run command `/tools/bin/env': No such file or directory .
    But there is a file inside /tools/bin/ named env. When I run that it
gives

    SSH_AGENT_PID=7632
SHELL=/bin/bash
DESKTOP_STARTUP_ID=
TERM=xterm
GTK_RC_FILES=/etc/gtk/gtkrc:/home/avik/.gtkrc-1.2-gnome2
WINDOWID=39849596
OLDPWD=/tools
USER=root
LS_COLORS=no=00:fi=00:di=01;34:ln=01;36:pi=40;33:so=01;35:do=01;35:bd=40;33;01:cd=40;33;01:or=40;31;01:ex=01;32:*.tar=01;31:*.tgz=01;31:*.arj=01;31:*.taz=01;31:*.lzh=01;31:*.zip=01;31:*.z=01;31:*.Z=01;31:*.gz=01;31:*.bz2=01;31:*.deb=01;31:*.rpm=01;31:*.jar=01;31:*.jpg=01;35:*.jpeg=01;35:*.gif=01;35:*.bmp=01;35:*.pbm=01;35:*.pgm=01;35:*.ppm=01;35:*.tga=01;35:*.xbm=01;35:*.xpm=01;35:*.tif=01;35:*.tiff=01;35:*.png=01;35:*.mov=01;35:*.mpg=01;35:*.mpeg=01;35:*.avi=01;35:*.fli=01;35:*.gl=01;35:*.dl=01;35:*.xcf=01;35:*.xwd=01;35:*.ogg=01;35:*.mp3=01;35:*.wav=01;35:

LFS=/mnt/lfs
SSH_AUTH_SOCK=/tmp/ssh-LUwJlf7594/agent.7594
GNOME_KEYRING_SOCKET=/tmp/keyring-KgG0mN/socket
USERNAME=avik
SESSION_MANAGER=unix/avik.mat3impex.india.net:/tmp/.ICE-unix/7594
PATH=/usr/local/sbin:/usr/local/bin:/usr/sbin:/usr/bin:/sbin:/bin:/usr/bin/X11

DESKTOP_SESSION=default
GDM_XSERVER_LOCATION=local
PWD=/root
LANG=en_IN
GDMSESSION=default
SHLVL=2
HOME=/root
LANGUAGE=en_IN:en
GNOME_DESKTOP_SESSION_ID=Default
LOGNAME=avik
DBUS_SESSION_BUS_ADDRESS=unix:abstract=/tmp/dbus-xxmG7SJDt7,guid=da07ae457ebe73de72b76bad780cd600

LESSOPEN=| /usr/bin/lesspipe %s
DISPLAY=:0.0
LESSCLOSE=/usr/bin/lesspipe %s %s
XAUTHORITY=/home/avik/.Xauthority
COLORTERM=gnome-terminal
_=/usr/bin/env

And as an lfs user it gives

TERM=xterm
LC_ALL=POSIX
LFS=/mnt/lfs
PATH=/tools/bin:/bin:/usr/bin
PWD=/home/lfs
PS1=${debian_chroot:+($debian_chroot)}\u@\h:\w\$
SHLVL=1
HOME=/home/lfs
_=/tools/bin/env

My work is stopped at this point.

Please somebody help me.

with regards,

Avik SenGupta
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.linuxfromscratch.org/pipermail/lfs-dev/attachments/20070131/76d6d45b/attachment.html>


More information about the lfs-dev mailing list